Original Laminate

FAQ

INSTALLATIE

> Zijn er instructies voor het leggen van het laatste stukje bij de deurpost?

Raadpleeg de illustraties in de instructies die bij de vloer zijn geleverd of download de installatie-instructies van deze website.

 

> Kan ik een Pergo-laminaatvloer zelf leggen?

Het klikverbindingssysteem zonder lijm zorgt ervoor dat u Pergo Original Laminate gemakkelijk zelf kunt installeren. Ons gepatenteerde kliksysteem PerfectFold™ 3.0 biedt drie eenvoudige installatiemethodes die voor een snellere en gemakkelijkere installatie zijn ontworpen. Zie de installatie-instructies voor meer informatie.


> Kan ik een Pergo-laminaatvloer rechtstreeks op polystyreen leggen?

Ja, aangenomen dat het polystyreen een minimale drukkracht heeft van 250 kPa. Als u polystyreen gebruikt met een drukkracht van 200 kPa, moet u eerst een plaat bovenop leggen om de druk te verdelen.

> Kan ik een Pergo-laminaatvloer leggen in een keuken met een kookeiland of met werkbladen van zware stenen?

Een kookeiland en een werkblad van zwaar steen verhindert dat de vloer vrij kan bewegen als deze krimpt en uitzet. U moet daarom altijd rond de poten van een werkblad of eiland genoeg ruimte laten voor het uitzetten. Hierdoor kan de vloer ook gemakkelijker worden verwijderd of vervangen mocht dit ooit nodig zijn.

> Kan ik Pergo Original Laminate rechtstreeks op vloeren met vloerverwarming leggen?

Ja, maar de vloeroppervlaktemperatuur mag niet hoger zijn dan 27 °C. Plaats altijd PE-folie tussen de Pergo-vloer en de vloerverwarming.

> Hoe leg ik PerfectFold™ 3.0?

U vindt alle benodigde informatie op Installatie met PerfectFold 3.0.

> Hoe kan ik een Pergo-laminaatvloer op de trap leggen?

Zorg ervoor dat u de Pergo-vloer lijmt als u deze op een trap wilt leggen. Gebruik een zwaar belastbare structuurlijm zoals PL 400 of PL 600. Houtlijm is niet sterk genoeg.   Gebruik het 5-in-1 profiel en de aluminiumbasis voor trapneuzen. Voor een goed eindresultaat zijn goed gereedschap en veel geduld nodig.

> Hoeveel ruimte kan ik bedekken zonder dat er een expansieprofiel nodig is?

De basisregel is maximaal 13 x 13 meter. De vloer kan krimpen en uitzetten tot 1 mm per meter van de totale vloerlengte, afhankelijk van de vochtigheid. Daarom moet de vloer worden gelegd met voldoende uitzetruimte, zelfs in deuropeningen, diverse hoeken, enz.

> Waar kan ik Pergo Original Laminate leggen?

U kunt Pergo-laminaatvloeren overal in huis leggen, behalve in de badkamer en andere ruimtes met een vloerafvoer. Het is ook ideaal voor installaties op trappen en in ruimtes met vloerverwarming, mits u de specifieke instructies opvolgt.


> Waar in de ruimte moet ik beginnen met leggen?

Begin in de linkerbovenhoek van de langste muur en leg de planken in dezelfde richting als die waarin het licht valt. De planken worden altijd van links naar rechts gelegd.

> Waar moet ik geen Pergo Original Laminate leggen?

U moet Pergo-laminaatvloeren nooit leggen in een badkamer of andere natte ruimtes met een vloerafvoer. Leg Pergo-laminaatvloeren daarnaast nooit direct boven op vloerbalken. Er moet een robuuste, stabiele ondervloer aanwezig zijn om de vloer te ondersteunen.

ONDERHOUD

> Kan ik een stoomreinigingssysteem gebruiken zoals die uit thuiswinkelprogramma's op televisie?

Nee, u moet dit soort systemen niet gebruiken omdat ze water in de verbindingen kunnen spuiten en dat moet altijd worden voorkomen.

 

> Hoe moet ik zichtbare voetafdrukken verwijderen?

Gebruik een vochtige Pergo-dweil met Pergo Allround Floor Cleaner om deze weg te vegen.

> Hoe kan ik mijn Pergo-laminaatvloer reinigen?

Pergo-vloeren hebben een harde, compacte oppervlaktelaag waar vuil en stof niet zo snel aan gaan kleven. De vloer kan gemakkelijk worden schoongehouden door deze te stofzuigen of te vegen met een Pergo-dweil. Gebruik af en toe een vochtige Pergo-doek met een milde zeep. We adviseren u vloeren met een matte afwerking vaker te reinigen met Pergo Allround Floor Cleaner voor de gehele vloer omdat vuil hier gemakkelijker op kan achterblijven. Gebruik nooit een natte dweil voor een vloer met V-groeven omdat hier vocht in kan ophopen. Gebruik in plaats daarvan een licht bevochtigde en zorgvuldig uitgewrongen mop, waarbij u erop let dat er geen water achterblijft in de groeven. Complete reinigingsinstructies> Welk schoonmaakmiddel moet ik gebruiken?

Gebruik een mild schoonmaakmiddel zoals Pergo Allround Floor Cleaner. Gebruik nooit zeep, wasmiddel of poetsmiddel. Het gebruik van ongeschikte reinigingsproducten kan het vloeroppervlak beschadigen.

 

REPARATIE

> Wat gebeurt er als de vloer na installatie beschadigd raakt?

Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig worden gerepareerd met Pergo-reparatiepasta. Het gerepareerde gedeelte vormt zo weer één geheel met de vloer en is net zo duurzaam als de rest van de vloer.

> Hoe kan ik een plank in het midden van de vloer vervangen?

Een goede vloerinstallateur kan een plank gewoonlijk op dezelfde manier als bij een parketvloer eruit halen en vervangen.

OVERIGE

> Op welke manier beïnvloedt TitanX™ het uiterlijk van de vloer?

De eigenschappen van TitanXTM, inclusief de hoge krasbestendigheid en de fraaie glans, zorgen ervoor dat de vloer er ook na jaren nog fris en nieuw uitziet.

> Hoe lang duurt de garantie op een Pergo-vloer en wat valt er onder deze garantie?

De garanties van Pergo vallen onder nationale wetgeving en kunnen daarom per land verschillen. Vraag uw plaatselijke leverancier of bel onze klantenservice voor meer informatie over de Pergo-garantie in uw land.

 

> Kan de vloer worden geschilderd?

Nee. Het harde laminaatoppervlak verhindert dat verf zich aan de vloer hecht.

 

> Wat is een laminaatvloer?

Laminaatvloeren bestaan uit een aantal lagen die tijdens een lamineringsproces worden samengevoegd. De binnenste kern is meestal een houtvezelplaat met een zeer hoge dichtheid genaamd HDF (High Density Fibreboard). Het dessin bestaat uit bedrukt papier dat het voorkomen van hout, steen of andere materialen nabootst. Maar laminaatvloeren in één kleur of met een patroon komen ook vaak voor. De toplaag is verstevigd met een slijtlaag van aluminiumoxide, een van de hardste materialen in de natuur.

Pergo Original Laminate-vloeren worden dusdanig opgebouwd dat deze een zeer hoge weerstand bieden tegen krassen, druk, inslag, vuil, zonlicht en hitte. Naast de HDF-kern en de slijtlaag van aluminiumoxide bestaan onze vloeren uit een aantal gepatenteerde lagen die ervoor zorgen dat onze vloeren de duurzaamste laminaatvloeren ter wereld zijn.


> Waar kan ik terecht met eventuele klachten?

Neem als u klachten hebt over de vloer contact op met de winkel of de installateur bij wie u de vloer hebt gekocht.