Milieu

Bij Pergo hebben wij net zo veel oog voor de sfeer bij u binnen als voor het milieu buiten. Wanneer u voor een van onze vloeren kiest, moet u ervan uit kunnen gaan dat deze gemaakt is met zo weinig mogelijk middelen. En we kunnen u geruststellen: dat kunt u zeker.Original Laminate

Ons milieubeleid heeft betrekking op de selectie van grondstoffen, productieprocessen, transport en verpakkingen. En het blijft niet bij loze beloftes. Wij zetten onze ambities voor het milieu graag om in daden. 80% van onze producten bestaat uit houtoverschot van de houtindustrie. We gebruiken alleen duurzame houtproducten zoals dennenhout en grenen – en nooit exotische houtsoorten of hout uit regenwouden die met uitsterven worden bedreigd.

We zetten ons al jaren in voor het milieu. Zo waren we de eerste vloerenfabrikant wiens producten gecertificeerd werden met het officiële Nordic Ecolabel: de Groene Zwaan. Onze PEFC-gecertificeerde producten (Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen) maken duidelijk dat het hout dat in deze producten is verwerkt, afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. En we blijven nieuwe oplossingen ontwikkelen die zowel voordelig als duurzaam zijn. Want wij geloven dat het een niet zonder het ander kan.

                 Ü-symbol 
       
 
EPD logo         A+ logo

M1 logo

 

Vinyl Planks & Tiles

Bij de ontwikkeling van de nieuwe vinylvloeren stond duurzaamheid voorop. Ons energie-efficiënte en ultramoderne productieproces beperkt afval tot een minimum. Zo zijn onze vloeren even vriendelijk voor het milieu als voor uw voeten.

Zoals bij alle Pergo-vloeren zijn de vinylvloeren van Pergo zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen ze heel lang meegaan waardoor de belasting van het milieu uiteindelijk minimaal is.

  • Vrij van ftalaten (We gebruiken geen ftalaten als weekmakers)
  • Zeer lage uitstoot van VOS
  • Afvalrecycling
  • Energie-efficiënte productie
100% nphtalate free